digitalna-štampa

Digitalna štampa

Moderne metode štampe kao što su laser i inkdžet štampa poznate su i kao digitalna štampa Banja Luka. U digitalnoj štampi, priprema se šalje direktno na štampač u obliku elektronskog, tj. digitalnog fajla, najčešće u PDF formatu. Ovi fajlovi se dobijaju iz grafičkih softvera kao što su Photoshop, Adobe Ilustrator, In Design i sl. U digitalnoj štampi nema potrebe za izradom ploča za štampu kao kod offset štampe što štedi i novac i vreme.

Prednosti digitalne štampe

Izbacivanjem potrebe za pločama za štampu, digitalna štampa postaje primarni vid štampe sa velikom brzinom i mogućnošću štampe na zahtev u momentu kada je ona neophodna.

Najveća razlika digitalne štampe u poređenju sa tradicionalnim načinima štampe, pored nepotrebnosti ploča za štampu, je i mogućnost štampe malih tiraža po pristupačnoj ceni. Sada, za razliku od ranije, umesto da čekate na količinu kako bi se izrada ploča za štampu isplatila, možete odštampati i samo jedan otisak po niskoj ceni i to ponavljati kad god zatreba koristeći pripremu za štampu koju čak možete i menjati pred svaku štampu, veoma jednostavno i brzo. Vaša –  digitalna štampa Banja Luka

Kvalitet digitalne štampe

Naravno, bilo bi idealno kada bi digitalna štampa, pored unapređenja u brzini, fleksibilnosti i smanjenju troškova, mogla da zadrži i visok kvalitet otiska koji se postiže u nekim drugim načinima štampe. Naime, jedina mana digitalne štampe je delimičan gubitak kvaliteta, naročito u štampi sitnih detalja. Za komercijalne svrhe ovaj nedostatak digitalne štampe je prihvatljiv, jer kada se radi o brzini i ceni, digitalna štampa je naravno budućnost štampe.

Materijali za digitalnu štampu

Digitalnom štampom se može štampati na skoro svim materijalima od kojih su najzastupljeniji: papir, foto papir, platno, staklo, plastika, metal, mermer i mnogi drugi.

stamparija-banja-luka
štamparija-banja-luka
štamparija-banja-luka